Royal Icing

In mijn vorige blog vertelde ik al over de ideale consistentie van Royal Icing. Maar koekjes zien er natuurlijk het leukste uit in verschillende kleurtjes en met meerdere laagjes. Dit is een werkje dat veel geduld en zorgvuldigheid vraagt. Op basis van het ontwerp van de koekjes en afhankelijk van de wensen van de klant bepaal ik de kleuren die ik nodig heb en meng kleine hoeveelheden kleurstof met de icing. Daarna doe ik deze icing in een spuitzak en laat deze afgesloten tot gebruik.

De meeste koekjes worden eerst voorzien van een basis laag met icing in 1 kleur om daarna, als de eerste laag droog is, meer details aan te kunnen brengen. De eerste laag hoeft hiervoor nog niet volledig droog te zijn, maar hij moet stevig genoeg zijn om de tweede laag te dragen en droog genoeg zodat de nieuwe laag niet meer in de twee laag zakt. Om het drogen te versnellen kan je gebruik maken van een ventilator, droogoven of heteluchtoven.

Indien het gekozen ontwerp uit meerdere vlakken bestaat, zoals bijvoorbeeld bij dit beertje, zullen de vlakken tussendoor moeten drogen om te voorkomen dat deze in elkaar overlopen. Natuurlijk zou het sneller zijn om alles in een keer te doen, maar het gevoel van diepte dat je krijgt door de vlakken afzonderlijk te vullen met icing zorgt ervoor dat de koekjes tot leven komen.

Als de koekjes helemaal klaar zijn, kunnen ze nog voorzien worden van dust, om bijvoorbeeld schaduw aan te brengen, of verf, om het koekje bijvoorbeeld van gouden accenten te voorzien. Daarna is het tijd om de koekjes volledig te laten drogen. Dit duurt ongeveer 8 uur. Daarna kunnen middels eetbare stiften details worden aangebracht op de koekjes om ze vervolgens te sealen. Daarna zijn de koekjes 3 maanden houdbaar.

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *